کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه افغانستان در حال تبدیل شدن به کانون تولید مواد مخدر صنعتی است، از کشف چندین محموله بزرگ مواد مخدر صنعتی با منشاء کشور افغانستان در جدار مرز و ورودی‌های مشترک ایران و افغانستان طی امسال خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۲۶۳۷۴۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر محمد زارعی باتوجه به سیاست اعلامی طالبان مبنی بر ممنوعیت کشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانستان، اظهار کرد: با روی کار آمدن حکومت سرپرست در افغانستان، ادعایی از سوی این کشور مبنی بر ممنوعیت کشت خشخاش صورت گرفته اما، یافته‌های اخیر مسئولان مبارزه با مواد مخدر در ایران براساس سفر اخیر به این کشور حاکی از آن است که طالبان در بحث ممنوعیت کشت تلاش کرده، اما آیا واقعا این موضوع به صورت صد در صد در عدم کشت و تولید محقق شده است یا خیر، نیاز به زمان بیشتری دارد.

وی ادامه داد: ایران از هرگونه ممنوعیت کشت و کاهش تولید مواد مخدر در افغانستان حمایت می‌کند و در این زمینه نیز برای رفع مشکل معیشت کشاورزان افغانستان، اعلام آمادگی کرده؛ در بحث کشت جایگزین در افغانستان فعالانه ورود کرده و برابر اعلام مسئولان مربوطه، در صورت کشت اقلام موردنیاز، سالانه حدود ۵ میلیون تن از این فرآورده‌ها در کشور ما دارای بازار مصرف است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: برابر اعلام طالبان، ممنوعیت تولید مواد مخدر برگرفته از اعتقادات و موضوعات دینی آنهاست و آنها اساسا این نوع تجارت را حرام می‌دانند و مصمم به کاهش تولید مواد مخدر هستند، اما قاچاق گسترده مواد مخدر صنعتی از این کشور این ادعا را با تردید مواجه کرده است.

زارعی ادامه داد: ایران موضوع کشفیات مواد مخدر سنتی از منشاء افغانستان و همچنین ورود مواد مخدر صنعتی را به طالبان گوشزد کرده که در پاسخ گفته‌اند مواد مخدر سنتی ناشی از تولیدات سنوات گذشته موجود در انبارهاست و در ارتباط با مواد مخدر صنعتی نیز، در تلاشیم آنها را نیز مدیریت کنیم، اما واقعیت غیرقابل انکار این است که افغانستان در حال تبدیل به کانون تولید مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه است، به طوریکه در سال جاری چند محموله بزرگ مواد مخدر صنعتی با منشاء کشور افغانستان در جدار مرز و ورودی‌های مشترک ایران و افغانستان کشف شده است.

وی با تاکید بر اینکه آسیب مواد مخدر صنعتی از مواد مخدر سنتی بیشتر است، افزود: اگرچه طالبان اعلام کرده که نگاه این حکومت نسبت به ممنوعیت تولید مواد مخدر صنعتی و سنتی در افغانستان یکسان است، اما ادعای طالبان بر این است که به دلیل اینکه مواد مخدر سنتی باید در زمین‌های کشاورزی کشت شود، امکان مدیریت بیشتری وجود داشته و باتوجه به اینکه مواد مخدر صنعتی غالبا در آشپزخانه‌ها و کارگاه‌های زیرزمینی تولید می‌شود، به همین دلیل نظارت بر تولید آنها کمتر مقدور است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در همین راستا از اعلام آمادگی ایران برای ارائه تجارب خود در حوزه مبارزه با مواد مخدر به کشور افغانستان خبر داد. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر